Mentale begeleiding – Sport en Prestatie

Sport is emotie, successen zullen gevierd worden, teleurstellingen zullen verwerkt moeten worden. De weg naar de top is niet gemakkelijk en kent vaak vele tegenslagen. Wist je dat veel (top)sporters gebruik maken van mentale training om zich optimaal voor te bereiden op wedstrijden? Pieken op het juiste moment is immers niet alleen afhankelijk van fysieke, technische en tactische factoren, ook de mentale aspecten zijn hierbij erg belangrijk!

Dit is uiteraard niet alleen op sport van toepassing. Ook (top)performers zoals dansers hebben te maken met dezelfde combinatie van fysieke en mentale uitdagingen.

Wil jij ook het beste uit jezelf (leren) halen op het juiste moment door mentale training en begeleiding? Of zou je graag hulp hebben om met tegenslagen om te gaan, zoals blessures? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Het wetenschappelijk onderbouwde begeleidingstraject is altijd op maat en geschikt voor alle sporters, vanuit alle takken en alle niveaus. Tijdens de trajecten worden mentale vaardigheden ingezet om te werken aan bijvoorbeeld presteren onder druk, omgaan met afleiding, focus, zelfvertrouwen of motivatie en is er veel ruimte voor het onderling contact en het ontwikkelen van zelfinzicht.

Ben jij / ken jij die (top)sporter, (top)performer, coach, ouder van een (top)sporter, scheidsrechter, jurylid of teamspeler? Die zit met vragen als:

  • Waarom presteer ik op de training veel beter dan tijdens wedstrijden/optredens?
  • Heb je problemen met concentratie, motivatie, zelfvertrouwen, of last van angst voor blessures?
  • Waarom lukt het de ene keer wel en de andere keer totaal niet?
  • Kunnen jullie als team hulp gebruiken bij het opstellen van gezamenlijke doelen, communicatie en/of teambuilding?
  • Wil je als coach graag meer voor je sporters betekenen op mentaal vlak?

Dan kan het trainen van mentale vaardigheden jou verder helpen. Mentale begeleiding is voor iedereen!

Neem contact op via diana@pamperformance.com voor meer informatie over mogelijkheden, tarieven en beschikbaarheid.

~ The future starts in the present moment, so make it count… ~