Over Diana

Mijn naam is Diana van Winden, een fanatieke en enthousiaste sportpsychologe. Ik ben woonachtig in Berkel en Rodenrijs, centraal gelegen tussen Rotterdam en Den Haag en mijn praktijk bevindt zich dan ook in Zuid-Holland. Je kunt op verschillende adressen bij mij afspreken, zodat er hopelijk altijd ééntje in de buurt is!

Het sport- en prestatieklimaat is waar ik mij het liefste in begeef. Ik koprolde eerder dan ik kon lopen en heb ruim 20 jaar gymnastische sporten beoefend op verschillende niveaus. Sporten is dus al van jongs af aan een heel belangrijk deel van mijn leven. Naast een gezonde levensstijl heb ik hier nog veel meer van geleerd op sociaal, emotioneel en cognitief gebied; doorzetten, samen werken, jezelf verbeteren maar ook waarderen en vooral niet opgeven wanneer het even tegen zit! In mijn carrière als sporter ben ik met veel sporters en begeleiders in aanraking gekomen, tijdens het sporten zelf, als begeleider en instructeur. Als instructeur heb ik gymlessen gegeven waarbij in een non-competitieve, stimulerende omgeving kinderen worden uitgedaagd op motorisch, emotioneel en sociaal gebied. Een hele inspirerende omgeving. Na mijn eigen actieve carrière binnen de sportacrobatiek ben ik overgestapt naar het competitieve trainerschap. Samen met het trainersteam, de gymnasten en de vereniging hebben we de topsport binnen onze regio een boost gegeven.

Ik ben in 2015 afgestudeerd als sport- en prestatiepsycholoog aan de Universiteit van Amsterdam, maar mijn basis ligt in de Bewegingswetenschappen. Na mijn bachelor aan de Vrije Universiteit Amsterdam heb ik de overstap naar de psychologie gemaakt en tot recent combineerde ik beide vakgebieden binnen mijn promotieonderzoek bij de Hogeschool voor de Kunsten, Codarts Rotterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam naar de mentale aspecten van dansblessures. Enerzijds keek ik naar eventuele mentale risicofactoren, en anderzijds naar de invloed van blessures op de mentale gesteldheid van dansers. Zo probeer ik mij als sportpsycholoog verder te ontwikkelen binnen de recente wetenschappelijke ontwikkelingen, specifiek op het gebied van blessures. Daarnaast ben ik de Postacademische Opleiding tot Praktijksportpsycholoog gaan volgen (VU), welke ik in 2019 afgerond heb. 

Op dit moment ben ik als zelfstandige SPORTPSYCHOLOOG VSPN® in mijn eigen praktijk werkzaam. Daarnaast begeleid ik mensen in revalidatietrajecten, veelal in overleg met de fysiotherapeut, en kun je bij mij terecht voor een diversiteit aan klachten. Denk hierbij aan zelfbeeld, spanning/angst, burn-out, faalangst, rouw- en verliesverwerking. Ik ben aangesloten bij Psychologen Nederland, waarbij ik werk in een fijn netwerk met psychologen door heel Nederland, zo blijf ik ook met mijn psychologische kennis up to date! Klik hier voor mijn profiel bij Psyned: Diana van Winden.

Inmiddels heb ik diverse mensen, waaronder veel sporters en dansers mogen begeleiden op mentaal gebied en hoop ik nog heel vaak mensen te kunnen helpen en inspireren met het optimale uit henzelf en hun passie te halen! Of dit nu is door een revalidatietraject goed te doorlopen en daarna weer aan de slag te gaan, of juist door het samen op zoek te gaan naar een nieuwe passie. En met mijn doorzettingsvermogen, sociale en organisatorische vaardigheden, verantwoordelijkheid en enthousiasme komt dit helemaal goed!