Over Diana

Mijn naam is Diana van Winden, een fanatieke en enthousiaste sportpsychologe. Ik ben gevestigd in Berkel en Rodenrijs, centraal gelegen tussen Rotterdam en Den Haag.

Het sport- en prestatieklimaat is waar ik mij het liefste in begeef. Ik koprolde eerder dan ik kon lopen en heb ruim 20 jaar gymnastische sporten beoefend op verschillende niveaus. Sporten is dus al van jongs af aan een heel belangrijk deel van mijn leven. Naast een gezonde levensstijl heb ik hier nog veel meer van geleerd op sociaal, emotioneel en cognitief gebied; doorzetten, samen werken, jezelf verbeteren maar ook waarderen en vooral niet opgeven wanneer het even tegen zit! In mijn carrière als sporter ben ik met veel sporters en begeleiders in aanraking gekomen, tijdens het sporten zelf, als begeleider en instructeur. Als instructeur heb ik gymlessen gegeven waarbij in een non-competitieve, stimulerende omgeving kinderen worden uitgedaagd op motorisch, emotioneel en sociaal gebied. Een hele inspirerende omgeving.

Na mijn eigen actieve carrière binnen de sportacrobatiek ben ik overgestapt naar het competitieve trainerschap. Samen met het trainersteam, de gymnasten en de vereniging gaan we proberen de topsport binnen onze regio een boost te geven. De eerste vruchten beginnen zich al af te werpen. Na de eerste deelname aan de World Games, Europese Kampioenschap en Wereld Kampioenschap proberen we nu meerdere teams op te leiden naar het internationale podium.

Op dit moment ben ik als zelfstandige SPORTPSYCHOLOOG VSPN® in mijn eigen praktijk werkzaam. Verder probeer ik de kennis die ik tijdens mijn universitaire studies (Bachelor Bewegingswetenschappen met minor Sport en Master Sport- en Prestatiepsychologie) heb opgedaan zo goed mogelijk te benutten in mijn promotietraject bij de Hogeschool voor de Kunsten, Codarts Rotterdam. Hierin doe ik onderzoek naar de mentale kant van blessures, specifiek bij dansers. Enerzijds kijk ik naar eventuele mentale risicofactoren, en anderzijds naar de invloed van blessures op de mentale gesteldheid van dansers. Zo probeer ik mij als sportpsycholoog verder te ontwikkelen binnen de recente wetenschappelijke ontwikkelingen, specifiek op het gebied van blessures.

Inmiddels heb ik verschillende sporters mentale begeleiding gegeven en hoop ik nog veel sporters te kunnen helpen met optimaal presteren binnen hun passie! En met mijn doorzettingsvermogen, sociale en organisatorische vaardigheden, verantwoordelijkheid en enthousiasme komt dit helemaal goed!